DNVF - Den Norske Veteranredningsskøyteforening

Jubileumsfest i Horten

Det er i år 30 år siden Den Norske Veteranredningsskøyteforening ble stiftet

Vi inviterer derfor til storstilet Jubileumsfeiring på foreningens fødested i Horten ! Festmiddagen vil finne sted i Kongesalen på Sjømilitære Samfund lørdag den 1/9 2018   Vi får servert en treretters meny tilpasset årstiden til en kuvertpris på ca 500 kr. Drikke kommer i tillegg og betales av hver enkelt festdeltaker

Vi må jo sørge for at pressefotografene (som selvsagt er invitert) får noe skikkelig å ta bilde av, og håper derfor å kunne samle så mange som overhodet mulig av pensjonistene blant havets hvite engler samt deres mannskaper allerede om kvelden fredag den 31/8, hvor vi tar sikte på å sette opp felles griller i tilknytning til kaiplassene som er holdt av i Indre Havn

Lørdagen forsøker vi å få til en omvisning ved Redningsselskapets nye anlegg RS Noatun.

Vi forsøker også å få til felles frokost for skøytemannskaper og festdeltakere på søndag før avreise

For de som ikke har mulighet til innkvartering ombord i medlemsfartøyene er det holdt av et begrenset antall enkle (1080,‐/natt) og doble (1280,‐/natt) rom med frokost i innkvarteringen ved Sjømilitære Samfund

Bindende påmelding som inneholder båtens navn (evt behov for innkvartering), antall personer ombord og hvis mulig forventet ankomst Horten sendes på mail til tobias.revold@nmbu.no så snart som mulig, og aller senest innen 20/7 2018.  

Mvh Festkomiteen v/ RS44 «Idun» og RS28 «Sandefjord»

Følg med på http://www.dnvf.no/ og foreningens facebooksider for ytterligere detaljer når festen nærmer seg; og ta gjerne kontakt med festkomitteen ved tobias.revold@nmbu.no eller eddiesin@online.no om dere lurer på noe!

Årsmøte og vinterfest 2018

Kjære medlemmer av Den Norske Veteranskøyteforeningen.

Det blir Årsmøte og Vinterfest på Leankollen Hotell lørdag 10. mars 2018 

og styret ønsker dere alle velkommen.

Vedlagt følger innkalling til årsmøte og invitasjon til Vinterfest.

Sakspapirer ettersendes i god tid før møtet.


Påmelding innen 1. mars til Eddie Lesund, eddiesin@online.no eller mobil 90129293

Årsmøte 2017

Da nærmer det seg igjen tid for årsmøte og denne gang blir det i Asker på Holmen Fjordhotell, 11.03-2017.


Årets meny består av:

Saltkjøtt m/tilbehør (kr 295,-)

Dessert: Multekrem (kr 115,-)

kaffe og kake (kr 90,-)

 

Hotellets priser inkl frokost er:

  • Enkeltrom kr 1050,- per person per døgn

  • Dobbeltrom kr 1350,- per døgn 

Jeg har sjekket flyruter og det ser ut til at det går morgenfly Bergen-Oslo på lørdagen  (Norwegian: kl 07:30, ank 08:25, SAS: 07:15 - 08:10 ).

Fra Kristiansund er det morgenfly kl 07:20 med ankomst kl 08:15.

 

Dersom noen ønsker å reise fredagskveld, finner jeg disse flytidene:

Bergen: Norwegian 17:00 - 17:55 

Kristiansund: SAS 18:55 - 19:50

 

Årsmelding og mer detaljert informasjon får dere på et senere tidspunkt. Nå i første omgang håper vi på en snarlig tilbakemelding på hvor mange av dere som har anledning å komme og om dere har noe som dere ønsker ta opp på årsmøtet.

 

Påmelding med spesifisering over antall netter og personer sendes til Eddie Lesund ( eddiesin@online.no ) innen 01.03.17.

 

Minner også om at referat fra forrige årsmøte ligger under dokumenter på hjemmesiden HER

 

Mvh
Styret DNVF

Årsmøte 2016

Årsmøtet 2016, ble lagt til Haugesund der vi møttest på hotellet, Scandic Maritim.

Styret hadde som vanlig et styremøte før årsmøtet før vi møtte resten av medlemmene for omvisning ombord i RS 55 Olav Østensjø Jr.  (Følg linken, velg "båter og historie" og der finner dere historien og bakgrunn for at denne flotte skøyta ble bygget.)

Ombord fikk vi en fin omvisning av Brikt Lyng Svingen og han fortalte også litt om skøytas historie.

Nede i salongen var vi nødt å prøvesitte. Dette er den originale sofaen laget av isbjørnhud! Svært godt holdt og slike originale detaljer er vi jo svært glade for å få vite om :-)

Det er nesten med misunnelse undertegnede (Lena) beundrer og konstaterer at alt av sikkerhetsutstyr er ombord og ship shape uptodate slik som nødradiokommunikasjon på bildet. Veldig kjekt å se!

 

Så var hele gjengen samlet på dekk ombord i ei skøyte som har en usedvanlig god pensjonist-tilværelse. Svært godt hold og veldig kjekt for oss medlemmene å få omvisning her. 

Skøyta ligger veldig godt om vinteren med tak over hele og i et bygg som i tillegg til å være praktisk også er svært smakfullt laget. 

Etter omvisningen var vi klar for årsmøtet og møttes i møterom "Haugesund" på hotellet. Her er det Christian Lien Jensen som forteller om Norsk Forening for Fartøyvern (NFF) og hva foreningen arbeider med. Opplysende og god informasjon fra ham som DNVF-medlemmene satte pris på. Informasjonen ble etterfulgt av diskusjon, mulige forslag og annet som en kan ta med seg i videre arbeid fremover.


Som takk for god informasjon og fordi vi synes det var svært kjekt at han tok seg tid til oss, så fikk Christian med seg boken "Nødrop fra havet" før han reiste hjem.

I tillegg til Christian, var også Cecilie Juell med fra NFF. Her diskuterte vi losskøytene kontra redningsskøytene, likheter/ulikheter/felles utfordringer fremover, noe  som ga ettertanker som vi tar med oss videre.

Cecilie ble også takket med bok. Veldig kjekt at du kom!

Dagen ble avsluttet med felles middag på "Naustet", restauranten på hotellet. Her var det sjømannskost som var det eneste rette. Saltkjøtt, ertesuppe og is rundet av årsmøtet på en god måte. Takk til alle som stilte og gjorde sitt til at nok et årsmøte kom vel i havn :-)

Nye medlemmer

Vi ønsker RS 51 FREDRIK LANGAARD som nå heter CAROLINE MATHILDE og RS 12 SVOLVÆR hjertelig velkomne i foreningen.

Her er et par bilder av dem fra den gang de var i aktiv tjeneste for Redningsselskapet.

Klikk på bildene dersom du ønsker å se dem i større format.

 

RS 51 FREDRIK LANGAARD


 Sovjetisk drivgarnsbåt assistert av "Fredrik Langaard".

 

 

RS 12 SVOLVÆR

 

Benytter også anledningen til offisielt å ønske velkommen til RS 12 Solli, RS 49 Willie Wilhelmsen og RS 58 Sørlandsskøyta. De er alle blitt medlemmer i 2014 og det er flott å ha dere med, alle fem :-)

Årsmøte i Kristiansund

Foreningens årsmøte 22.03.2014 ble denne gang lagt til Kristiansund. Referat fra årsmøtet vil bli sendt ut til medlemmene. Her på bloggen, følger tekst og bilder fra det vi gjorde utenom årsmøtet. Alle bildene er klikkbare slik at de kan ses i større format om ønskelig.

Noen av oss ankom hotellet kvelden før og møtte her flere av de andre deltakerene etterhvert som de ankom.

Ledelsen ved hotellet var svært hjelpsomme med å legge til rette for oss på forhånd og skal ha skryt for dette. Mailene gikk ganske flittig en stund mellom undertegnede og hotellet.

På bildet: De av styret som hadde anledning å delta på årsmøtet.

 

Kristiansund er en by med mye tradisjon i forhold til både Redningsselskapet og kysten generelt, så her var mye vi ville få med oss før vi reiste hjem igjen. 

Lørdag satte vi kursen mot Mellemværftet der vi først skulle ha årsmøte og deretter omvisning. Nordmøre Museum har også Facebooksider, der de er flinke til å vise aktiviteten fra Mellemværftet. Vel verdt et besøk!

Årsmøtet ble holdt i medlemslokalet til Mellemverftet og bare det å komme inn i historiske lokaler som dette ga en god stemning hos deltakerene fra første øyeblikk. Her kjenner en tydelig at mange generasjoner har vært før oss.  

                            Her et bilde fra før årsmøtet startet. På bildet: Torbjørn B og Reidar M.

Selve årsmøtet ble hevet kl 17:00 og da sto Sverre Svendsen klar for å vise oss rundt på Mellemverftet. Dette var meget interessant. I tillegg til å bli fortalt historien til verftet, ble vi også vist rundt i lokalene.

Samtidig som Sverre fortalte om værftet, var det aktivitet rundt oss. Skuta "Fiskaren" i bakgrunnen skulle få ny hudplank og de var i gang med både tilvirkning og påsetting mens vi var der.  

Sverre S. fortalte blant annet at i tidligere tider når master og andre deler av fartøyene ble skiftet ut, ble dette lagt ved som delbetaling for arbeidet verftet utførte.

Dette kan en også se i dag, da mye av dette er brukt på selve verftet. På bildet ser en ei mast som er brukt nettopp til dette.

 

 

Verftet hadde også maskineri som gikk rundt ved hjelp av ”fotdrift” (fremdrift som på de gamle symaskinene) og Sverre demonstrerer og forklarer hvordan dette fungerte.

Verftet har to gamle smier som fortsatt er i bruk. Dette er den minste av dem og vi fikk også her meget godt forklart hvordan de brukes. Verftet holder kurs her, og da kan en få prøve seg på denne kunsten.  

En kan vel kanskje si at omvisningen toppet seg da Sverre startet opp maskinparken som ble drevet ved hjelp av reimdrift.

Vi sto fasinerte å så på at det surret og gikk rundt oss i alle retninger og da Sverre satte i gang å dreie på gammelviset sto vi alle henførte å så den ene metallkrøllen etter den andre falle i gulvet.  

Etter omvisning på Mellemværftet var det klart for å se på noen av fartøyene som ligger ved verftet. Kristiansund har hele 3 veteranredningsskøyter i byen og to av disse ligger her. Det er RS 17 Christiansund og RS 39 Erik Faarup. De ligger ennå godt innpakket i vinterpresenning, og det var aktivitet under presenningen hos flere av dem.

Omvisning ombord i RS Christansund.

De hadde forøvrig en bra patent på vinterpresenning.

Plastikkrør som ble satt ned på rekkestøttene og god høyde til å arbeide i.

 
De hadde også fyrt i ovnen og laget det koselig til vi kom. Å sitte i disse gamle salongene er så urkoselig at en ikke helt har lyst å gå derifra.  

Noen av oss var også om bord i RS 39 Erik Farup, men dessverre fikk jeg ikke tatt noen bilder fra denne. Kan bekrefte at hun var fin da ;-)

Vel, tiden har lett for å gå fort i godt lag og vi måtte skynde litt på oss for å komme i tide til middagen på hotellet. Her hadde de dekket flott opp i et akkurat passe stort rom. Hyggelig betjening og veldig god mat!

 

 På søndagen møttes vi for å se på byggingen av skonnerten Ideal. Et utrolig spennende prosjekt satt i gang av ildsjeler med evne til å gjennomføre og tydelige mål for hva skonnerten skal brukes til når den er ferdigstilt. 

 

Skarp i baugen og flotte linjer. Vi gleder oss til å se denne på fjorden!

 

Mer informasjon om dette prosjektet finner dere her:

Skonnerten Ideal

Siste post på programmet var en tur om bord i Hagbart Waage, men på veien bort ordnet Ole T det slik at de også låste opp og viste oss lokalene til Norsk Skipsfarts Historisk selskap, Nordmøre. Her er samlet mengder med maritim litteratur, og annet som hører sjøen til.


 

Om bord i Hagbart Waage fikk vi omvisning i hele skuta fra topp til bunn. Eieren, Ole Tønder, viste oss ei flott skøyte i meget god stand. Vi fikk også en innføring i tenkemåten som han hadde ved ombygging. 

Denne er gjennomført på en slik måte at en lett kan tro hun var bygget slik originalt.

Fire staute karer på besøk ombord i RS 78 Hagbart Waage.

Fra venstre: Torbjørn B, Ole B.T (eier), Ingvald S og Reidar M.

 

 

Vi takker Kristiansundmedlemmene for en storartet mottagelse og entusiasme hos dem. Spesielt må nevnes Mellemverftet som stilte lokalene tilgjengelig gratis for foreningen. Det eneste utlegget foreningen hadde på dette årsmøtet var kaffematen som beløp seg til kr 191,- og ordnet av Lars Backer. Fantastisk :-)

 

Hvordan kommentere innlegget her: Trykk på linken "Send kommentar" nedenfor. Da åpner kommentarfeltet seg, du skriver det du ønsker og trykker send etterpå. Dersom du også trykker på Tweet, Facebook eller de andre linkene nedenfor så deles innlegget der også.